Wat is mijn IBAN bankrekening?

pinnenOm aan te geven wat uw IBAN rekening is, beginnen wij dit artikel met u uit te leggen wat het verschil is tussen een BBAN rekeningnummer en een IBAN rekeningnummer:

Het BBAN rekeningnummer is om heel simpel uit te leggen het rekeningnummer zoals u dat nu van uzelf kent. Dit rekeningnummer bestaat uit 9 cijfers, of een Postbank rekeningnummer.

De IBAN code bestaat uit de volgende reeks letters en cijfers;

Landcode (2 letters)
2 controle cijfers
Rekeningnummer of rekening identificatie

Om de IBAN code makkelijk leesbaar te maken wordt deze meestal weergegeven in reeksen van 4 tekens: NL05 1234 1234 1234 1234 00. ( Voorbeeld )

Dit IBAN rekening is de nieuwe Europese standaard binnen het internetbankieren waarmee u gemakkelijk geld over kunt maken binnen de Nederland, maar ook binnen de Europese Unie waarbij hetzelfde soort rekeningnummer ( IBAN )  gehanteerd wordt.

SEPA is het programma binnen de banken, die er voor gaat zorgen dat uw huidige rekeningnummer ( als het niet al IBAN is ) overgezet wordt naar een IBAN rekeningnummer. Uw IBAN nummer zal later dan ook de naam SEPA krijgen, wat staat voor Single Euro Payments Area.

Om uw IBAN nummer kunt u de onderstaande link openen. Hierbij vult u eenvoudig uw huidige ( non IBAN ) rekeningnummer in, de code die op de website getoond wordt en vervolgens drukt u op “Verstuur”. U krijgt daarna uw IBAN nummer te zien!

 
IBAN checker

Your Turn To Talk

Your email address will not be published.